Helpcentrum

Algemeen

Cheflix is het populairste online kookboek wereldwijd. Bij ons leer je koken van de allerbeste chefs ter wereld tijdens hun speciale masterclasses. Chefs als Björn Frantzén, Gaggan Anand, Ron Blaauw en nog veel meer delen hun favoriete recepten en laten jou zien hoe je die met gemak thuis op tafel zet. Verder hebben we ook Cheflix Specials, waarin je o.a. alles leert over wijn, champagne en Michelin.

Kook de sterren van de hemel samen met Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Erik en Juliën van Loo**, Ron Blaauw*, Soenil Bahadoer**, Jonathan Zandbergen*,Søren Selin**, Julien Abourmad en meer! Onze chefs laten je passievol zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Zeker niet! De chefs laten je stap voor stap zien hoe je de gerechten het beste bereidt – zonder dat de specerijen je om de oren vliegen. De masterclasses zijn voor elk niveau geschikt. Bij elke masterclass kun je een masterboekje downloaden met een overzichtelijk stappenplan, ruimte voor notities én een handig boodschappenlijstje. De culinaire recepten zijn gemaakt met alledaagse ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt haalt.

Tijdens elke masterclass duik je samen met een chef in de culinaire wereld. Onze chefs delen hun favoriete recepten met jou, waarbij ze alle stappen, tips en technieken met je delen.

Elke masterclass bevat 1-4+ uur aan videomateriaal, verdeeld over meerdere video's die ieder ongeveer 10 minuten duren.

Ja, gedurende het jaar komen er nieuwe masterclasses op Cheflix! Volg ons op onze sociale media kanalen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Als lid krijg je hierover ook een e-mail van ons.

Zolang je lidmaatschap geldig is kun je onbeperkt naar het volledige aanbod masterclasses kijken. Toekomstige masterclasses vallen hier dus ook onder!

Voor tips of inhoudelijke vragen kun je het beste terecht in onze Facebook community. Denk je dat er iets niet klopt in de recepturen? Mail ons dan gerust via hello@cheflix.com of stuur ons een bericht via de live chat. 

Account

Je kunt je wachtwoord eenvoudig veranderen op de ‘Mijn Account’ pagina onder ‘Accountgegevens’.

Het kan voorkomen dat je tijdens het aanmelden per ongeluk een verkeerd e-mailadres hebt opgegeven. Geen probleem, mail ons even op hello@cheflix.com , dan helpen we je snel verder!

Excuses voor het ongemak! Waarschijnlijk is er iets fout gegaan met het verwerken van je bestelling. Stuur een mailtje naar hello@cheflix.com of een berichtje via onze live chat dan helpen we je snel verder!

Bekijken

Zolang je verbonden bent met het internet kun je de masterclasses bekijken op elk apparaat (je smartphone, laptop, tablet en televisie).

Zie de volledige lijst met ondersteunde apparaten.

Met een Google Chromecast stream je eenvoudig de masterclasses van je apparaat naar je televisie. Hiervoor maak je gebruik van de Google Home app. Een tweede optie is om vanuit Google Chrome te kiezen voor de optie ‘casten’ (klik op de 3 bolletjes rechtsboven in je browser). Tot slot kun je ook je laptop aansluiten op je televisie met behulp van en HDMI kabel.

Waar en wanneer je maar wilt!

Wij zijn continu bezig om onze content te vernieuwen met nieuwe chefs, recepten en technieken! Het kan voorkomen dat een masterclass plaats moet maken voor nieuwe content, bijvoorbeeld als de masterclass onvoldoende wordt bekeken. Mocht dit het geval zijn, dan zullen we je altijd ruim van te voren informeren.

App

Je kunt de Cheflix app downloaden in de Apple App Store en de Google Play store. 

De Cheflix app kan alleen gebruikt worden als je een actief Cheflix lidmaatschap hebt. Als je nieuw bent bij Cheflix, kun je de eerste 14 dagen gratis proberen door hier te klikken. Je kunt vervolgens eenvoudig de Cheflix app downloaden en aan de slag gaan.

De Cheflix app is 100% gratis. Je kunt de app gebruiken zolang je een actief Cheflix lidmaatschap hebt. De app is beschikbaar voor alle lidmaatschappen.

Alle informatie over de Cheflix app vind je hier .

Klik op het profielicoon rechtsboven in de navigatiebalk. Onder 'Instellingen', heb je de mogelijkheid de app te tonen in het Engels of Nederlands. Andere talen zijn niet beschikbaar.

De Cheflix app vereist een actieve internetverbinding om toegang te krijgen tot alle recepten, video's en masterclasses. Naast de digitale werkboeken is het nog niet mogelijk om recepten en video’s te downloaden voor offline gebruik.

Als je een Apple apparaat hebt, kun je eenvoudig video's casten vanuit de videospeler zelf. Helaas is casten nog niet mogelijk op Android apparaten. Ga hiervoor naar de website via je browser om video's te casten.

Betalen & lidmaatschap

Je kunt je eenvoudig registreren op cheflix.com/sign-up of door te klikken op 'Probeer 14 dagen gratis' in het menu.

Met de proefperiode kijk je 14 dagen geheel gratis naar alle masterclasses op Cheflix. We vragen je om eenmalig een verificatiebedrag van € 0,02 te voldoen om jouw proefperiode te starten.

Als je tevreden bent met Cheflix, hoef je niets te doen: je proefperiode wordt automatisch omgezet in een jaarlidmaatschap. Je kan eenvoudig op elk moment je lidmaatschap opzeggen op je profielpagina. Als je binnen de proefperiode van 14 dagen opzegt, kun je blijven kijken tot de proefperiode is afgelopen en wordt er niets in rekening gebracht.

Je Cheflix lidmaatschap wordt automatisch verlengd na je gratis proefperiode, tenzij je vooraf opzegt. Je hebt al een Cheflix abonnement vanaf € 4.99 p/m tot € 9.99 p/m. Het eerste jaar wordt het bedrag als jaarbedrag gefactureerd. Na het eerste jaar is Cheflix maandelijks opzegbaar. Met jouw lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle masterclasses én je krijgt meer:

 • Werkboek per aflevering, inclusief receptuur, handig boodschappenlijstje en ruimte voor notities (alleen voor Cheflix Standaard en Premium).
 • Tips van onze klantenservice als je extra hulp nodig hebt.
 • Met onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle food trends.
 • Sluit je aan bij onze Cheflix community en deel je creaties op onze sociale mediakanalen!
 
Alle getoonde prijzen zijn inclusief het geldende belastingtarief van het land waar je je bevindt (bijvoorbeeld 21% in Nederland).

Betalen kan gemakkelijk en veilig via iDeal, Bancontact, PayPal, Apple Pay of creditcard. Hiervoor gebruiken wij Mollie als onze betaalprovider.

Als je een vouchercode hebt, kun je deze verzilveren in stap 3 van het registratieproces. Na het kiezen van een betaalmethode, zie je ‘+ Voeg voucher code toe’. Vul je vouchercode in die je hebt ontvangen en klik op 'Verzilveren' om je voucher in te wisselen. Eventuele kortingen of aanbiedingen worden automatisch toegepast.

Je Cheflix lidmaatschap is 12 maanden geldig, daarna geldt een opzegtermijn van één maand. Je kunt je abonnement eenvoudig opzeggen op de ‘Mijn account’ pagina op onze website.

Jazeker! Wij bieden aantrekkelijke kortingen vanaf 10 accounts. Zie Cheflix Zakelijk voor meer informatie.

Op dit moment is het niet mogelijk om gedurende een abonnementsperiode een Cheflix abonnement te wijzigen (bijvoorbeeld Cheflix standaard) naar een ander abonnement (bijvoorbeeld Cheflix premium).

Het is wel mogelijk om je huidige abonnement stop te zetten om automatische verlenging te voorkomen. Direct na afloop kun je vervolgens het gewenste nieuwe abonnement kiezen.

Je kunt eenvoudig je betalingsgegevens wijzigen in je profielpagina. Deze mogelijkheid vind je terug onder het kopje 'Abonnement'.

Om je nieuwe betaalmethode te verifiëren, vragen wij je om een betaling van € 0,02.

Cadeau

Wat een origineel en leeuk idee om een Cheflix lidmaatschap cadeau te doen! Bekijk de 'Cadeau geven' pagina voor meer informatie en verras iemand met dit fantastische cadeau!

Je kunt kiezen voor een digitale cadeaukaart of een fysieke cadeaukaart met een duur van 6 of 12 maanden.

De kosten van een Cheflix giftcard zijn afhankelijk van de duur en het type lidmaatschap. Cheflix giftcards zijn verkrijgbaar voor 6 en 12 maanden, en voor de lidmaatschapstypes Basis, Standaard en Premium. 

Afhankelijk van welke giftcard je kiest, zijn de kosten:

 • Cheflix Basis
  • 6 maanden: € 34,99
  • 12 maanden: € 59,99
 • Cheflix Standaard
  • 6 maanden: € 54,99
  • 12 maanden: € 95,99
 • Cheflix Premium
  • 6 maanden: € 64,99
  • 12 maanden: € 119,99

Afhankelijk van je gekozen verzendoptie en of je een eigen bericht of verpakking kiest, kunnen er extra kosten zijn zoals aangegeven. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd tenzij deze van te voren wordt opgezegd. Er is een respijtperiode van 30 dagen voor automatische verlengingen.

Een cadeau lidmaatschap wordt automatisch verlengd tenzij deze van te voren wordt opgezegd. Er is een bedenktijd van 30 dagen voor automatische verlengingen.

Volg onderstaande stappen om je code te verzilveren en je lidmaatschap te activeren.

 • In het menu, klik op 'Voucher' en op 'Voucher inwisselen'. Of, ga naar cheflix.com/inwisselen
 • Maak een nieuw account aan of log in als je al een account hebt.
 • Bij stap 2, kies het abonnement wat je hebt ontvangen.
 • Bij stap 3, klik op '+ Voeg voucher code toe' om je code in te wisselen. We vragen je enkel om een klein verificatiebedrag te voldoen.


Heb je vragen over het inwisselen van je code of kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op!

Klachten

Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet tevreden bent met ons product of onze dienstverlening. Graag komen we dan met je in contact om samen tot een passende oplossing te komen. Zo kunnen wij ook in de toekomst onze diensten verbeteren voor anderen.

Voor klachten, tips en opmerkingen kun je het beste contact met ons opnemen per mail (hello@cheflix.com). We doen er alles aan om je klacht/opmerking zo snel mogelijk, dan wel uiterlijk binnen 7 werkdagen inhoudelijk te behandelen.

Goed om te weten:
Ben je niet tevreden met de afhandeling van jouw klacht of komen we er samen niet uit? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Wil je om bepaalde redenen toch afzien van je bestelling? Dan kun je binnen 14 dagen na het plaatsen van je bestelling de overeenkomst annuleren zonder opgave van redenen. Lees meer hierover op: cheflix.com/content/nl/faq/herroeping/
Overig

Wij waarderen je feedback enorm! Heb je iets gezien wat beter kan? Druk op de feedback button en vul je feedback in of stuur een mailtje naar ons op hello@cheflix.com.